• Геймърски клавиатури

    (108)

    Клавиатурата – аксесоар, който дълго време бе пренебрегван за сметка на мишката вече неизменна част от gear-а на всеки.

    Тази джаджа, която толкова дълго пренебрахваме в името на слушалки, мишки и падове сега е толкова важна и разнообразна, че едва ли ще можем да ви запознаем дори на кратко с нея.

    Още от годините, когато клавиатурата е създадена  с идеята да замени пишещата машинна целта  и е да става все по-малка и по-удобна. С течение на годините всички производители се стремят да направят клавиатурите си по-леки и по-малки, а бутоните им по-удобни, по-безшумни, по-видими, та дори и светещи. Именно тогава се появят клавиатури с LED подсветка на корпуса, бутоните, а в днешни дни дори мулти медийни панели, USB хъбове и touch screen-ове.

    Днес клавиатурата е толкова ъпгрейдната, че можете да срещнете толкова много нейни разновидности, че буквално да се объркате. Като започнем от механичните клавиатури, които освен че се различават по форма, марка, функционалност, подсветка се и различават и по прекъсвачите или по-често срещани, като switch-ове. Докато търсите най-подходящата за вас със сигурност ще се натъкнете още на клавиатури с ниско профилни бутони и такива, които ще бъдат представени просто за „нормални“. Често ще срещате и израза Anti-ghosting, който кратко и ясно трява да ви говори следното – клавиатурата ви ще отчете до 6 бутона натиснати едноврменно без да добави някой, който не сте настинали.

    Реално разликата между механичните клавиатури с различни switch-ове (прекъсвачи) е нужната тежест, която трябва да бъде приложена, за да бъде отчетено натискането. Естествено има и switch-ове, които не само допринасят за по-прецизната работа на вашата клавиатура, но и за по-малко „цъкане/щракане“.

    На кратко ние от Gplay.bg бихме разделили клавиатурите така:

    Механични – за MOBA и стратегически игри но при условие, че сте поне Gold J Често механичната клавиатура е избор на професионалните геймъри дори на игри, като CS:GO. Високото им качество, както и прецизност са факторите, които накланят везните при избор на клавиатура в средния и високия ценови клас.

    Ниско профилни – за хора свикнали да пишат на клавиатурите на лаптопите си, хора които разглеждат клавиатурата повече, като дизайнерски аксесоар или просто не обичат високи бутони пък и щракащи, като механичните.

    Tournament edition  - това са предимно клавиатури, които са механични и най-често имат брат близнак, който обаче си има num pad (цифричките, които са от дясно на клавиатурата и всеки по-възрастен предпочита ;) ). Тези клавиатури са предназначени  за лан турнири и за това в повечето случаи са изключително компактни и лесни за побиране в стандартна раница/чанта.

    Ultimate edition – Това са клавиатури от най-висок клас, които могат да бъдат както механични така ниско профилни и нормални. Те винаги са от високият цениви клас (над 180лв.) и предлагат удобства, като уникална подсветка за всеки бутон или сегмент от корпуса на клавиатурата, touch display-и, touch мулти медийни панели и какви ли още не удобства и екстри за претенциозните си клиенти.

    Нормални – в тази категория нй-често влизат бюджетните решения за всеки един от нас. Това, че са в ниския ценови клас не означава, че са не са качествени и не притежават удобства, като Anti-ghosting система и защита от пръски. Някои от тях дори притежават подсветки, гумирани повърхности за повече удобство, както и подложки за китките.

   • Филтрирай по
     •  
     •  
     •  
     •  
   • Последно разглеждани
   • Научавайте първи за нови продукти и промоции! Абонирайте се за нашият бюлетин:
  • Сравнете продуктите и вижте кой отговаря на вашите изисквания
   Затвори
   Отвори