1. /
   2. Гейминг периферия
   • Гейминг периферия

    Почти няма жив човек, който да не чувал или виждал мишка, клавиатура, слушалка или пад, които всички наричат „геймърска“. Всъщност много хора спекулират с това именно защото от няколко години насам „геймърската“ периферия се продава, като топъл хляб нищо, че ен е точно „геймърска“. Не всичко което свети и е скъпо може да се нарече „геймърско“. Всъщност „гемърските“ продукти са от онези неща, които са създадени да „гъделичкат“ егото ви и да „почесват“ крастата ви по някоя игра. Не трябва обаче да остава и капчица съмнение у вас, че именно тези продукти са в пъти по-качесвени от обикновените. Гемърските мишки, клавиатури, слушалки и падове са нещо друго, което можем да сравним единствено с думата лукс. С него много лесно се свиква и е ужасно трудно се отвиква. Както при мобилните телефони така и при периферията всеки търси нещо различно, нещо модерно, нещо което да може да ви изрази. Ние от  екипът на Gplay.bg също сме „пристрастени“ и добро или лошо всеки си има лични предпочитания и аргументи, защо той/тя е по-правият. Ето тук тези на пръв поглед предмети се превръщат в мания, хоби и тема на разгорещени разговори или спорове. Именно заради това е нередно да съдим тези, които са фенове на гейминг периферията и продуктити, както и на тези пък които не правят разлика.

    Да но разлика има и то огромна. Технически е абсурдно да бъдат срявнявани геймърски клавиатури, мишки и падове, защото просто разликата е толкова голяма, че е напълно излишно. Само за протокола една геймърска мишка може да се модифицира, има чувствителност, която може да се настройва и да е толкова прецизна, че да трябва вграден процесор в нея за да може да се постигне опредлена стойност на DPI! В обикновените продукти това няма как да се случи или ако все пак това стане, цената ще е двойна ил итройна.  И за по-внимателните от вас, които прочитат този текст ще кажем – да умишлено не споменахме слушалките, за да не влизаме в спор с аудио маняци. Ще заявим само, че тъй наречените „геймърски слушалки“ са дале-е-е-е-ч по-добри от 90% от тези на пазара благодарение на уникалните си говорители, дизай, комфорт и честота на звука. Както виждате „геймърската“ периферия е една идея( в някои случаи хиляди идеи) по-добра от стандартна. Множеството екстри, удобства, дизайн, тематика и технически характеристики са много „яко“ нещо и доста полезно, но можете да живеете и да геймите и без тези неща. Веднъж обаче докоснете ли се (независимо дали сте родител или дете) няма как да се върнете на обикновена мишка, клавиатура или слушалка. Дори ние не издържахме и крастата н исе прехвърли и на ра ботното място, където също всеки сглабя своят гейминг сет и ако трябва да сме честни на всеки клиент му прави впчатление. Няма да коментираме факта, че гейм периферията изглежда хиляди пъти по-добре от стандартните модели.

    За финал просто ще заключим, че „гемърската“ периферия са онези мишки, слушалки, клавиатури и падове, които правят добро впечатление, които изглеждат уникално и качествата им не свършват до там. „Геймъркста“ периферия е тази, която е качествена, удобна, полезна и разбира се малко по-скъпа от останлите на пазара, но не във всичко случаи, но както за много неща и тук трябва да опитате сами, защото думите не са достатъчно силни да опишат предимствата!

   • Филтрирай по
   • Последно разглеждани
   • Научавайте първи за нови продукти и промоции! Абонирайте се за нашият бюлетин:
  • Сравнете продуктите и вижте кой отговаря на вашите изисквания
   Затвори
   Отвори